Recensies

FILM REVIEW #6 – Saving Mr Banks

Ik heb de film al meerdere keren gezien, maar ik blijf het een geweldige film vinden. Wat een zielig, mooi en vrolijk verhaal tegelijkertijd. De film waar ik over schrijf vandaag is Saving Mr Banks van Walt Disney.

Saving Mr Banks verteld het verhaal over de schrijfster van de klassieker Mary Poppins, P. L. Travers. De schrijfster schrijft geen nieuwe boeken meer, en ze heeft geen cent meer om van te leven, wanneer ze de kans krijgt om samen te werken met Walt Disney, wie probeert al 20 jaar een deal met haar te sluiten om een film te maken van het boek ‘Mary Poppins’. De schrijfster is heel geheel niet happig op, maar besluit toch naar Los Angeles te gaan om mee te werken aan het verloop van the making of. 

Tijdens het verloop van verhaal wordt de tijdlijn weleens afgewisseld met het verleden van de schrijfster, en de band die ze had met haar vader. Vooral dit gedeelte van de film spreekt mij aan omdat het hier laat zien waarom zij Mary Poppins heeft geschreven en waarom de schrijfster van de dag zodanig bang is voor het leven, dat ze er niet van geniet.

Dit verhaal spreekt mij enorm aan omdat je enigszins jezelf wel in haar kan verplaatsen, hoewel ze een ongelooflijke controlfreak is en 9 van de 10 keer een chagrijn, je hebt toch op de een of andere manier sympathie voor haar.
De rol van Walt Disney wordt ook geweldig vertolkt door niemand minder dan Tom Hanks, wie in mijn ogen de perfect Walt Disney is. Zijn gevoel voor humor en zijn hoofd gevuld met fantasie is zeer goed neergezet door de acteur.

Wat vind jij van de film? 

xoxo
Best Of Both Worlds
Samantha

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s