Reisblog Italië

Sneakweek #4 – Santa Maria di Leuca

Buonasera tutti,
Vandaag ga ik het hebben over het stadje Santa Maria Di Leuca. Jennifer en ik bezocht dit stadje op de 4e dag van ons verblijf in Puglia. En wat een bijzondere plek is dat…

Santa Maria Di Leuca is een stukje rijden vanaf de bestemming waar wij verbleven. Ik denk dat we in totaal, met natuurlijk tussenstops voor il caffè, 2 uur hebben gedaan om er te komen. Santa Maria di Leuca is heel erg bijzonder omdat dit het uiterste puntje van de hak van de laars is. Je kunt hier niet verder, en als je hier om je heen kijkt, zie je niets meer dan alleen maar azuurblauwe zee.

In de tijden van de Romeinen, was er natuurlijk nog het geloof dat de wereld plat zou zijn. Als je dan verder zou varen dan de horizon, dan was er het geloof dat je dan van de wereld af zou vallen. Daarom kreeg deze plek ook nog een tweede naam en werd deze plek dus door de Romeinen benoemd als ‘In fine mundi’, wat Latijns is voor ‘Het einde van de wereld’. Natuurlijk kun je dat nu als twee aspecten zien; Het einde van het Romeinse Rijk of het einde van de wereld.

Op bepaalde dagen van de week kunnen toeristen genieten van de lokale markt die plaats vind op het gigantisch mooie plein voor de kerk. En als je zin hebt in iets meer oudheid, dan kun je de ellelange trappen aflopen om beneden over de zee heen te kijken en een mooi oud monument te aanschouwen. Jennifer en ik hebben ook de trap op gelopen en we hebben er 15 minuten over gedaan om boven te komen, maar het is zeker de moeite waard!


Leuk weetje:
Santa Maria di Leuca is tot vandaag de dag een hele belangrijke plek voor gelovigen. Vanaf de middeleeuwen al worden er bedetochten georganiseerd naar Santa Maria di Leuca.

Con L’amore,

Samantha
Best Of Both Worlds

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s